I dag har flere børn i Herning været med til at lære om og bygge robotter, som viser hvordan de kan være bidrage til løsningen af klimakrisen.
Af Xenia Germundsson
Foto: Xenia Germundsson. Børnene får fri leg til at bygge på robotterne.
Børnefolkemødet i Herning handler i år om vand. I den sammenhæng har der i dag været et event kaldet MakerSpace om bygning og kodning af robotter, som skal kunne fjerne plastik fra havene.
Eventet er både for indskolingen og udskolingen, den eneste forskel er bare, hvor kompliceret robotten, de bygger ud fra, er.
Foto: Xenia Germundsson. Robotten som mellemtrinnet bygger ud fra.
At lære om klimaet behøver ikke at være trist
Koordinator for projektet, Line Skovgaard Andersen, synes, at det er en fed mulighed for både børn og lærere, at lære, hvordan man kan gøre en forskel.
”Vi synes, det er en fed oplevelse at give børnene, og måske har nogle skoler ikke materialerne til at vise det, vi kan, så lærere får også en bedre indsigt i, hvad man kan gøre for klimaet”, fortæller Line Skovgaard Andersen.
Ifølge Line Skovgaard Andersen er det vigtigt at fokusset er på løsninger i stedet for konsekvenser i klimasnakken.
”Det med at angribe det med, hvordan man kan gøre en forskel, er vigtigt at give dem med, så det ikke er så deprimerende” siger Line Skovgaard Andersen.
Faktaboks
- Børnefolkemødet er Herning kommunes årlige festival for børn og unge med verdensmålene som omdrejningspunkt.
- Det har eksisteret i fire år.
- Hvert år er der nyt tema. I år er det vand.
- MakerSpace er et kollaborativt arbejdsrum, som handler om, at folk kan komme og udvikle, designe og producerer idéer på biblioteker, skoler eller andre institutioner.