March mod Ensomhed i Herning

Hvert år marcherer Patrick Cakirli hele Danmark rundt for at bekæmpe ensomhed. På tirsdag går han fra Herning til Brande. Men han kan ikke gøre det alene.

Af Anna Elmer Kruse

Patrick Cakirli vandrer for at bekæmpe ensomheden i Danmark. Foto: privatfoto

Hvis der ikke kommer nogen og går med, skal Patrick Cakirli stå stille. Det er konceptet for March mod Ensomhed, som Patrick Cakirli arrangerer hvert år. Det sker heldigvis ikke særlig tit, og snart har Patrick Cakirli vandret alle landets kommuner tynde i kampen for at bekæmpe ensomhed i Danmark. I næste uge går turen mod Herning

Kan ikke marchere alene

Patrick Cakirli skal stå stille, hvis der ikke kommer nogen og går med ham. Derfor er Marchen mod Ensomhed afhængig af fællesskab, hvor alle kan være med.

”Det er ekstremt forskellige mennesker, der går med. Efterskoleelever, folkeskoleelever, tidligere diplomater, ministre, pensionister, flygtninge,” siger Patrick Cakirli.

På tirsdag d. 8. oktober kan du også være med, når han starter marchen fra Minihøjskolen i Herning kl. 8 og går til Brande Torv.

Det går i al sin enkelthed ud på at samle så mange som muligt, der vil gå med, for at sætte fokus på ensomhed i Danmark.

Vil skabe opmærksomhed om ensomhed i Danmark

I 2017 starter Patrick Cakirli March mod Ensomhed for at gøre skabe opmærksomhed om ensomhed i Danmark. Efter han havde delt opslaget, modtog han så mange beskeder fra andre, som oplevede samme udfordringer, at han begyndte at føle en ansvarsfølelse. Han dropper derfor ud af studiet og starter marchen for at bekæmpe ensomhed.

”Jeg ville gerne etablere en indsats, som årligt kunne sætte fokus og oplyse. Det, vi primært arbejder indenfor, er det folkeoplysende område, så det vi gerne vil, det er at gøre folk opmærksomme på, hvor de rent faktisk kan søge hen og få hjælp, når de har brug for det,” siger Patrick Cakirli.

Hvert år marcherer han og samler ind til forskellige organisationer, der bekæmper ensomhed. Derudover gør han det også for at italesætte ensomhed.

”Jeg havde i mange år gået rundt i den tro, at jeg var den eneste der kæmpede med følelser og jeg følte mig så isoleret fra alt og alle,” siger Patrick Cakirli.

Indlæggelse på psykisk akutmodtagelse bliver et vendepunkt

Patrick Cakirli har selv oplevet at kæmpe med ensomhed. Efter en svær barn- og ungdom på tre forskellige børnehjem og i en plejefamilie, har han følt sig meget ensom. Indtil 2016 var han ensom i en meget svær grad, som ender i en indlæggelse på psykisk akutmodtagelse. Efter indlæggelsen har han det stadig svært og vælger at dele et opslag på sociale medier for at søge et fællesskab.

”Jeg delte følgende: >>Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra klokken 14-20.<< Efter en 1,5 time var der 17 fremmede mennesker, der simpelthen var kommet mig til undsætning, og det var meget overvældende,” siger han.

Patrick Cakirli beskriver hvordan beslutningen om at dele det på sociale medier, ændrede hans liv fundamentalt.